Petter Lannerhed | Combine

Petter Lannerhed

Petter är en av våra unga talanger som gjort stort intryck i år.

Jag trodde att jag skulle bli läkare. Det var därför jag lämnade Sundsvall för att studera i Linköping 2011. Det tog mig dock inte särskilt lång tid att inse att det inte kändes rätt för mig. Istället började jag läsa enstaka kurser inom matematik, ett ämne jag alltid har varit intresserad av, och känslan av att det var matematik jag ville jobba med växte tydligt fram. Jag sökte därför till civilingenjörsprogrammet Teknisk Fysik och Elektroteknik, till största del för att det var det civilingenjörsprogram som innehöll flest kurser i matematik. Min nya plan var att skaffa mig en utbildning med inriktning mot teknisk matematik.

Men återigen ändrade jag mina planer. När jag under studietiden läste en kurs i reglerteknik, och kunde se hur matematik anknöts till verkligheten, så bestämde jag mig för en inriktning mot reglerteknik istället. Det är ett beslut jag aldrig har ångrat, reglerteknik omsätter matematik i praktisk tillämpning. Under mina studier så har jag till exempel utvecklat mjukvara för en hexapod som finner sig en väg genom en labyrint samt arbetat med autonoma truckar.

Jag kom i kontakt med Combine Control Systems tidigt under studietiden, på universitetets arbetsmarknadsdagar LARM. Jag trodde att jag med en inriktning inom reglerteknik skulle hamna hos ett stort företag såsom SAAB, men efter att ha mött Combine så kunde jag se en framtid som konsult inom området som jag har specialiserat mig inom.

Jag började jobba på Combine 2017. Det var en hektisk tid, då jag samtidigt skaffade bostad och jobb och direkt blev erbjuden ett uppdrag i norra delen av Sverige. Det var en stor omställning, men jag lyckades att hyra ut min nyligen införskaffade lägenhet och accepterade uppdraget. Det var ett mycket passande uppdrag, och jag trivdes mycket bra med det. På Combine har jag en viss frihet när det kommer till vilka uppdrag jag vill ta mig an, och också en känsla av att jag kan byta uppdrag om jag inte trivs. Att åka till norra Sverige var verkligen inget jag hade planerat, men samtidigt har det gett mig många nya erfarenheter.

De senaste åren så har jag spenderat mycket tid på gym, och när jag flyttade norrut så slumpade det sig så att ägaren av gymmet jag började gå till även hade en armbrytningsklubb. Så kom det sig att jag började med armbrytning och efter sex månaders träning så lyckades jag med min högra arm komma på 6:e plats i SM. Så vem vet vad framtiden har planerat för mig?

Kontakta oss