Tobias Olsson | Combine

Tobias Olsson

Tobias jobbar som Gruppchef för MDB och reglersystem i Göteborg.


tobias.olsson@combine.se
031 42 10 60

De tydligaste barnminnen jag har är ifrån när pappa och jag byggde monument och tekniska vidunder i Duplo. Jag kommer speciellt ihåg en morgon då vi tillsammans lyckades bygga en skördetröska, vilket var extra roligt då vi ibland hjälpte till på en bondgård. Detta var något som jag och min pappa gjorde nästan varje tidig helgmorgon i flera år. När jag många år senare sökte till Chalmers var det väldigt få som blev förvånade.

Mitt första minne av Combine var när jag som nybliven masters student på Chalmers gick på Charm (Chalmers arbetsmarknadsdagarna) och letade sommarjobb. Jag hade snabbt läst igenom Charmkatalogen och betat av företag efter företag och konstigt nog var ingen intresserad att prata med mig! När jag sedan kom fram till Combines monter fick jag prata med en gubbe som var full av energi och ville veta allt om mig! Vi avklarade snabbt att jag inte hade något att hämta hos Combine för tillfället, men trots detta ville han veta vem jag var och ge mig råd inför framtiden. När jag sedan sökte jobb och satt där nervös på intervjun hos Combine fick jag, efter att ha berättat historien ovan, veta att personen framför mig var gubben jag träffat två år tidigare på Charm och min nervositet var som bortblåst!

Historien ovan är vad Combine är för mig, ett ”mindre” specialistkonsultbolag inom reglerteknik med massor av energi. De ser inte bara, utan de lyfter även fram individerna i bolaget för att de ska utvecklas. Det är via individernas inflytande och utveckling som Combine kommer framåt. När jag satt ute på ett uppdrag för Combines räkning så slog det mig hur snabbt man blev en del av familjen och att familjen, mot mina fördomar, var hyfsat beständig. Att familjen utstrålar glädje, trygghet och gemenskap är det som har fått mig att våga utvecklas i den rasande takt som jag har gjort och nu tagit steget till att vara gruppchef. Dessa känslor är något som jag tycker är viktigt och kommer kämpa för att inte bara bibehålla, men även utveckla för att få mina konsulter att känna samma värme och gemenskap.

På fritiden så brinner jag för träning, teknik och för att pressa mina gränser. På vintern spelar jag ishockey, går på tur eller åker skidor, då hellre utanför pisten än i. Det finns inget bättre än när man åker offpist nerför baksidan av berget med puder upp till midjan! Friheten i det ögonblicket är otroligt, när det enda man ser är ens bästa polare bland bara snö och berg! På sommaren så har jag precis blivit triathlet! Kombinationen av simning, cykel och löpning är perfekt. När man är helt slut byter man gren och således muskler för att i slutet ha kört igenom hela kroppen!

Kontakta oss