Sofia Hörberg | Combine

Sofia Hörberg

Sofia jobbar med Data Science Solutions i Lund.


sofia.horberg@combine.se
046 286 86 60

Jag har alltid varit väldigt intresserad av hur världen fungerar och av att förstå alla samband. Min nyfikenhet har inga domänbegränsningar och jag har varit lika intresserad av naturvetenskap som av humaniora. När jag växte upp så insåg jag att matematiken är ett fantastiskt språk för att beskriva alla de relationer jag är vill förstå, eftersom man då inte bara kan säga vad som relaterar utan även kvantifiera exakt hur mycket.

Jag studerade Teknisk Nanovetenskap, som är ett tvärvetenskapligt civilingenjörsprogram med en mix av fysik, kemi och biologi. Min specialisering var beräkningsbiologi, där man använder sig av fysikens modelleringsapproacher för att beskriva biologiska processer.

När jag gick sista året på min master så insåg jag att biologi inte bara är en intressant domän att applicera modeller på, utan att det även kan användas för att bygga bättre algoritmer, och jag började utnyttja mina biologikunskaper för att bygga Artificiell Intelligens. Min första riktiga tillämpning var i mitt exjobb där jag använde mig av genetiska algoritmer för att predicera hjärtstopp. Det var så intressant att jag bestämde mig att fortsätta att jobba med AI och bli Data Scientist.

Sedan dess har jag haft turen att få arbeta med en rad intressanta applikationer, allt från att modellera vädereffekter på nätverksroutrar till att göra personalisering av erbjudanden till amerikanska matbutikskunder. Hos Combine har jag hittat hem, här är det fullt av nyfikna personer som älskar att lära sig. Tillsammans kommer vi lite närmre att förstå oss på hur världen fungerar varje dag.

Kontakta oss