Erik Silfverberg | Combine

Erik Silfverberg

Erik jobbar som VD i Göteborg.


erik.silfverberg@combine.se
031 42 10 60

Jag har alltid haft ett stort teknikintresse och har stort behov av att förstå hur saker fungerar. Därför blev mina föräldrar och vänner inte förvånade att jag valde att läsa teknisk inriktning på gymnasiet och högskola. Jag fick tidigt upp ögonen för programmering, min första nära-programmering-upplevelse var med en Commodore 64 och det var där mitt intresse för datorer och programmering väcktes.

När min flickvän och numera fru fick jobb på Tetra Pak i Lund genom ett traineeprogram, fick jag frågan av Combine att starta upp deras kontor i Lund. En utmaning som jag accepterade trots den trygga tillvaron och tryggheten på Volvo Cars. Där arbetade jag som utvecklingsingenjör av körbarhetsfunktioner för automatväxellådor. Det var Combines spets inom reglerteknik och modellering/simulering som fångade mitt intresse, samt Combines dåvarande VD Anders Movert blev en inspiration inom området. Det jag inte visste och förstod då var det teknikdjup och den spets som fanns hos alla Combines anställda. Detta är något som jag känner en stor stolthet över.

Efter fyra år som ansvarig för Lundkontoret blev det dags för en flytt tillbaka till Göteborg, då som VD för Combine Control Systems AB. Ett arbete och kall som jag numera haft i snart fem år och fått se Combine blomstra med nya tjänsteområden samt nya kontor och internationella kunder.

Jag skulle säga att en del som gör Combine unikt är även att samtliga chefer är ingenjörer med ett genuint teknikintresse. Detta gör att vi faktiskt vet vad vi talar om när vi träffar kunder.

På min fritid leker jag gärna, och med leker menar jag cykling, klättring, dykning med mera. Helst sporter där det krävs en närvaro som inte tillåter att tankarna finns någon annanstans. För närvarande är det främst cykling. Det finns något speciellt med att kasta sig utför ett stup med cykeln och leka fram över stock och sten. Kort och gott, jag är en adrenalinjunkie. Musik är ett stort intresse för mig och min familj, där min fru spelar piano och jag sjunger och ”försöker” spela gitarr.

Utöver cykling så leker jag gärna med min son Melker. Jag försöker få upp hans intresse för natur och friluftsintressen så exempelvis vandring och matlagning i skogen är ett självklart val.

Kontakta oss